Al enige jaren ben ik werkzaam als homeopaat en heb al vele moeders en kinderen mogen helpen. Wat ik een geweldige doelgroep vind!

De meeste vrouwen kunnen beamen hoe goed het heeft bij gedragen aan hun zwangerschap en bevalling. Ook bevallingen kunnen goed ondersteunt worden met de homeopathie. Enige tijd geleden heb ik een dame die over tijd liep en het liefste thuis wilde bevallen geholpen de bevalling op te wekken met homeopathische middelen, eerst hadden we geregeld telefonisch contact met elkaar, daarna werden het korte berichten omdat haar weeën begonnen waren.

Hoera het was op gang gekomen! Later was haar partner degene die mij vroeg wat te doen, en of we nog bij het juiste homeopathische middel waren. Ze hadden vooraf van mij een pakketje middelen gekregen met instructies die mogelijk nodig zouden zijn tijdens de bevalling. En met de mededeling dat ze contact mochten opnemen als het nodig was.

Wat ik hoorde van de partner in korte berichten dat het volgens verwachting ging en dat de weeën door gingen. Paar uur later kreeg ik het bericht dat er een gezonde zoon thuis was geboren onder leiding van de verloskundige. Moeder en zoon maakte het heel goed! Verder met de weg naar herstel, want daar is de homeopathie super goed in! Met middelen om te zorgen dat de baarmoeder goed krimpt en de vagina goed herstelt. En dat de vrouw een fijne kraamtijd mag beleven met haar baby. Want hoe ellendig is het niet als je als vrouw amper kunt zitten en veel pijn hebt in je kraamperiode en soms tijden erna nog. Niet nodig met de homeopathie! Dit geld uiteraard ook voor de keizersnede, dit is toch een flinke buikoperatie waarbij herstel toch langer duurt. 

Tevens kijk ik altijd wat er nodig is aan supplementen om ervoor te zorgen dat alle eventuele tekorten worden aangevuld. Zodat alles weer in balans komt.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen, laat het me weten!