Cursussen

Maak kennis met homeopathie

Rianda Groenendijk en Gerda Bocxe verzorgen regelmatig korte cursussen ‘Eerste Hulp Met Homeopathie’. Deze cursussen zijn voor iedereen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met deze geneeswijze en om te leren hoe je die zelf toe kunt passen in eerste hulp situaties. Aan de hand van voorbeelden wordt op eenvoudige en praktische wijze uitgelegd wat homeopathie is, hoe het werkt en hoe de middelen toegepast kunnen worden.
Klassieke homeopathie wordt vaak in verband gebracht met chronische ziektes, maar ook bij acute ziektes en ongelukken werkt homeopathie bijzonder doeltreffend! Bovendien stimuleert het homeopathisch middel je zelfgenezend vermogen. Wat dat is, wordt uitgelegd tijdens de cursus.

Wat leer je?

In de cursussen besteden we aandacht aan allerlei aandoeningen en ziektes die je in het dagelijks leven tegen kunt komen. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan de grondslagen van de homeopathie en aan de homeopathische middelen. Deze middelen vormen immers de basis van waaruit we werken en is het nuttig en interessant om iets van de achtergronden te weten.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor mensen die op natuurlijke wijze met gezondheid aan de slag willen. De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in klassieke homeopathie en die zich hier praktisch mee bezig wil houden. Ook als je meer wilt weten over wat homeopathie nou eigenlijk is (en wat niet!) raden we je van harte aan om deel te nemen.

Voor ouders van kleine kinderen is de cursus ook bijzonder geschikt, omdat je met kleine kinderen nogal eens te maken krijgt met acute infectieziektes en ongelukjes. Tijdens de cursus leer je wat je zelf wel en niet kunt behandelen. Ook komen sportblessures aan bod en de cursus is ook zeer interessant voor iedereen die huis-tuin-en-keukenklachten en-ongelukken liever op een natuurlijke manier wil ondersteunen.

De onderwerpen die tijdens de cursussen onder andere aan bod komen zijn:

Theorie

Wat is homeopathie
Grenzen van wat je wel/niet zelf kunt behandelen
Wat is pluis en wat is niet pluis
Basisprincipes van de homeopathie
Waarop baseer je de middelkeuze
Toediening en dosering van homeopatische middelen
Hoe maken we onderscheid tussen homeopatische middelen

Klachten

Ongevallen en verwondingen
Borstontsteking
Brandwonden
Menstruatiepijnen
Maag/darmstoornissen
Reisziektes
Tandheelkundig ingrijpen
Beten en steken
Kleine sportblessures
Eenvoudige infectieziektes, zoals griep en verkoudheid, kinderziektes
De homeopathische middelen worden uitgebreid besproken die van waarde zijn tijdens eerste hulp situaties.

‘Er is veel wat je zelf kunt doen, als je de mogelijkheden maar kent…’

Verdere Informatie

De dagcursus is van 10.00 uur tot 17.00 uur, lunch zelf meenemen. De avondcursus is 3 avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur. Koffie en thee inbegrepen.

Nieuwe data zijn nog niet gepland, laat het hier weten als je mee wilt doen.

Wat kost het?

De kosten voor deze cursus is 160 euro.

Dit is inclusief koffie of thee, een syllabus, een kaarten set met homeopathische middelen en 36 homeopathische middelen, die je gelijk toe zou kunnen passen als dat nodig is.

Hoe geef ik me op?

Je kunt mailen of je telefonisch aanmelden via bovenstaand telefoonnummer.
Na aanmelding ontvang je van ons de gegevens om het cursusgeld over te maken. (voor aanvang van de cursus betalen)